Please update your Flash Player to view content.
Home Nieuws Laatste nieuws

Laatste nieuws

Turnster Jael Ligtenberg door naar finale Zuid-Holland

Jael-klein

Zaterdag 1 april was een spannende wedstrijddag voor 3 jonge turnsters van gymnastiekvereniging Fit. Hoogtepunt van de dag: Jael Ligtenberg heeft de finale van Zuid-Holland bereikt. Een 4de plaats geeft recht op deze finaleplaats. En vanwege het grootte aantal deelnemers, kreeg ze nu ook al een medaille omgehangen.

De maanden maart en april zijn belangrijk voor de turnsters van Fit. Velen van hen nemen deel aan regionale turnwedstrijden in Amsterdam. Op zaterdag 1 april was het onder andere de beurt aan Jael Ligtenberg, Instap 4de divisie. Het was haar eerste grote wedstrijd, maar Jael wist haar zenuwen goed in bedwang te houden. Dat leverde een felbegeerde finaleplaats op voor de districtsfinale op zaterdag 17 juni.

Eerder die dag kwamen Nienke van der Zon en Naomi Smits al in actie bij de Pupillen 4de divisie. Het was voor hen niet de allereerste wedstrijd, maar wel de eerste keer in de grote turnhal in Amsterdam. Nienke en Naomi haalden respectievelijk een 12de en 30ste plaats.

Turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd.

Zahra Bierman regionaal turnkampioen

zahra-1e

Turnsters Fit Lisse bewijzen zich in Amsterdam

 
Kracht, lenigheid en een goede techniek. Turnster Zahra Bierman van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse bezit elk van deze vaardigheden. Afgelopen zaterdag bereikte Zahra het erepodium tijdens regionale wedstrijden in Amsterdam. Daarmee heeft Fit Lisse er wederom een turnkampioen bij.

 

Op zaterdag 18 maart komen 5 turnsters uit Lisse in actie. Allen turnen hun wedstrijd in de categorie ‘junior’ of ‘senior’. De grootste zegen behaalt gymnastiekvereniging Fit met turnster Zahra Bierman in de 5de divisie. Alle vier de oefeningen rond Zahra af met hoge cijfers en dat resulteert in een puntentotaal van 45,7 punten. Maar liefst 1,225 punten hoger dan haar beste concurrente. Dat betekent voor de Lisserse maar één ding: in 2017 is zij turnkampioen Zuid-Holland Noord.

 

Ook Tiara Juffermans komt uit in de 5de divisie. Bij de junioren eindigt zij als 13de van de 25. Bo Struive komt in actie bij de senioren 4de divisie; haar debuut bij de oudste leeftijdsklasse. Ze eindigt als 25ste van de 28. Elisa Bierman en Lisa de Nooijer komen in actie bij de junioren. Zij turnen tegen 29 concurrenten uit de regio en veroveren beiden een felbegeerde plaats voor de districtsfinale op 13 mei in Amsterdam. Ze eindigen respectievelijk als 7de en 8ste.


Nog een finaleplek

Een week eerder werd er ook al finaleplek bemachtigd door Mirthe van der Zon. In de 4de divisie haalde zij een 6de plaats bij de categorie Jeugd 2. Zij turnde tegen 26 tegenstanders, waaronder clubgenoot Indi Reijn die 14de werd. Diezelfde dag turnden Sara van Ruiten (15de) en Kiëra de Boom (21ste) in de categorie Pupil 2.

 
Dames turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. In tegenstelling tot de heren, turnen de dames een vloeroefening op muziek en wordt de oefening naast turnelementen ook opgevuld met dans. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd. Voor meer informatie over de gymnastiekvereniging Fit Lisse kunt u kijken op: www.fitlisse.nl

Fit Lisse viervoudig Nederlands Kampioen

Fit Lisse viervoudig Nederlands Kampioen

Turnsters en turners leveren topprestatie in Surhuisterveen

Nooit eerder was een Nederlands Kampioenschap zo succesvol voor de turnsters en turners van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse. In Surhuisterveen werden zij viervoudig Nederlands Kampioen bij het groepsspringen niveau C. Ook sleepten zij een tweede plaats in de wacht bij het NK Air-tumbling.

 

Acht turnsters en turners van Fit reisden op 4 juni af naar Surhuisterveen (Friesland) voor de nationale finale. Het team had haar deelname ruimschoots verdiend tijdens de kwalificatiewedstrijd in Hellendoorn op 20 februari. Daardoor mocht het team nu in actie komen op 5 toestellen: air-tumbing, minitrampoline, minitrampoline/tafel, minitrampoline/pegasus en plank/pegasus.

 

Lisa de Nooijer, Lonneke Haveman, Lusa Kaak, Melanie Brouwer, Rick Poelman, Tom Brouwer, Wilbert Dekker en Zahra Bierman lieten per toestel een reeks van acht sprongen zien. Op mini-trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als radslag, arabier en overslag met diverse draaien. Op air-tumbling (een langwerpige springkussen) turnde het team series met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s.

 

Landskampioen
De oefening op mini-trampoline werd door de jury beloond met 16.25 punten, ruim 3 punten hoger dan de nummer twee. Ook op de toestellen plank/pegasus (13,85 punten), mini-trampoline/pegasus (19.90 punten) en mini-trampoline/tafel (17.30 punten) haalden zij de landstitel binnen. Op air-tumbling (19.30 punten) moest het senioren mixteam genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats. Het team kijkt vol trots terug op deze glansrijke finaledag! 

nk4600

Fit Lisse naar finale NK Groepsspringen

Turnsters en turners uit het hele land kwamen zaterdag 11 februari samen in Bocholtz voor de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. De teams van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse plaatsten zich daarbij voor de finale.

Achttien turnsters en turners van Fit en hun supporters reisden af naar Bocholtz voor de nationale kwalificatiewedstrijd. Het seniorenteam - bestaande uit Melanie Brouwer, Jennifer Wijnhout, Bo Struive, Zahra Bierman, Sophy Duwel, Lusa Kaak, Celine Havenaar, Noa Peeters en Maud Molenaar– kwalificeerden zich op de toestellen: plank pegasus (3de plaats), mini-trampoline tafel (3de plaats), mini-trampoline (5de plaats), mini-trampoline pegasus (5de plaats) en air-tumbling (6de plaats).

 

Ook het juniorenteam – bestaande uit: Bas Franse, Twan van Ruiten, Liël Warmerdam, Noortje Reijerkerk, Emily Mijnders, Jake Havenaar, Suzanne Franse, Mirthe van der Zon en Daniëlle Booij- wist zich te plaatsen. En wel op de volgende toestellen: mini-trampoline tafel (2de plaats), mini-trampoline pegasus (3de plaats), mini-trampoline (4de plaats) en air-tumbling (6de plaats).

 

De teams zullen op zaterdag 10 juni opnieuw in actie komen bij het Nederlands Kampioenschap in Surhuisterveen.

 

Groepsspringewedstrijd

De groepsspringwedstrijd op nationaal niveau is één van de grootste turnwedstrijden van het jaar. Turnen op de genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht; daarom vallen zij onder de categorie springtoestellen. Per turntoestel lieten in beide teams zes turnsters/turners per keer een reeks sprongen zien. Op trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als overslag en arabier met diverse draaien. Op air-tumbling – een langwerpige springkussen – worden series geturnd met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s.

groep

Prijzen voor turntalenten Fit Lisse

Prijzen voor turntalenten Fit Lisse

De leden van gymnastiekvereniging Fit gaan jaarlijks de strijd met elkaar aan tijdens de Onderlinge Wedstrijden. Ditmaal in sporthal De Waterkanten. De grootste winnaars van de dag waren Jake Havenaar en Nienke van der Zon. Zij haalden het hoogste dagtotaal en sleepten daarmee een wisselbeker in de wacht.

 

Uiteraard konden alle leden op het eigen niveau en de eigen leeftijdscategorie meedoen. Bij de recreanten behaalden de volgende meisjes een eerste plaats: Bo Heijnen, Isa Franssen, Suze Reijerkerk, Annabelle Balkenende, Milou Dreef, Senna Verkuijl, Noortje Reijerkerk, Elise van Munsteren, Tessa van der Veek, en Britt Mesman. Bij de jongens ging het goud naar: Jake Havenaar en Jelte v/d Vossen. De kleuters van Fit lieten eveneens zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd hadden. Zij kregen allen een medaille omgehangen tijdens de prijsuitreiking.

 

Selectie

Ook de selectieleden deden op deze wedstrijddag hun uiterste best. Het was voor hen de laatste turnwedstrijd van het seizoen. De oudste meiden hadden er om die reden iets bijzonders van gemaakt, door (synchroon) te turnen of te springen. Het duo Lisa de Nooijer en Indi Reijn vielen daarmee in de prijzen. Verder lukte het de volgende turnsters om het hoogste podium te halen: Jael Ligtenberg, Nienke v/d Zon en Judith Ruijgrok

 

onderlinge

Meer artikelen...