Please update your Flash Player to view content.
Home Nieuws Zahra Bierman regionaal turnkampioen

Zahra Bierman regionaal turnkampioen

zahra-1e

Turnsters Fit Lisse bewijzen zich in Amsterdam

 
Kracht, lenigheid en een goede techniek. Turnster Zahra Bierman van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse bezit elk van deze vaardigheden. Afgelopen zaterdag bereikte Zahra het erepodium tijdens regionale wedstrijden in Amsterdam. Daarmee heeft Fit Lisse er wederom een turnkampioen bij.

 

Op zaterdag 18 maart komen 5 turnsters uit Lisse in actie. Allen turnen hun wedstrijd in de categorie ‘junior’ of ‘senior’. De grootste zegen behaalt gymnastiekvereniging Fit met turnster Zahra Bierman in de 5de divisie. Alle vier de oefeningen rond Zahra af met hoge cijfers en dat resulteert in een puntentotaal van 45,7 punten. Maar liefst 1,225 punten hoger dan haar beste concurrente. Dat betekent voor de Lisserse maar één ding: in 2017 is zij turnkampioen Zuid-Holland Noord.

 

Ook Tiara Juffermans komt uit in de 5de divisie. Bij de junioren eindigt zij als 13de van de 25. Bo Struive komt in actie bij de senioren 4de divisie; haar debuut bij de oudste leeftijdsklasse. Ze eindigt als 25ste van de 28. Elisa Bierman en Lisa de Nooijer komen in actie bij de junioren. Zij turnen tegen 29 concurrenten uit de regio en veroveren beiden een felbegeerde plaats voor de districtsfinale op 13 mei in Amsterdam. Ze eindigen respectievelijk als 7de en 8ste.


Nog een finaleplek

Een week eerder werd er ook al finaleplek bemachtigd door Mirthe van der Zon. In de 4de divisie haalde zij een 6de plaats bij de categorie Jeugd 2. Zij turnde tegen 26 tegenstanders, waaronder clubgenoot Indi Reijn die 14de werd. Diezelfde dag turnden Sara van Ruiten (15de) en Kiëra de Boom (21ste) in de categorie Pupil 2.

 
Dames turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. In tegenstelling tot de heren, turnen de dames een vloeroefening op muziek en wordt de oefening naast turnelementen ook opgevuld met dans. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd. Voor meer informatie over de gymnastiekvereniging Fit Lisse kunt u kijken op: www.fitlisse.nl